Skip to main content

Zoekbalk J4

Woonzorgcentrum De Ridderhof, Amerongen

De Ridderhof ligt in een mooie woonwijk op loopafstand van de oude dorpskern, de uiterwaarden en een supermarkt. In De Ridderhof kunt u wonen met zorgprofiel 5, diverse diensten van QuaRijn afnemen en meedoen met gezellige activiteiten. 

In de kleinschalige woningen van De Ridderhof, wonen mensen met dementie die vanwege hun aandoening niet meer in hun eigen huis kunnen wonen. In groepen van zes tot acht bewoners wordt belevingsgerichte zorg geboden. Iedere bewoner heeft een eigen, ruime kamer met keuken, douche en toilet. De kamers zijn ruim omdat het voormalige verzorgingshuisappartementen zijn. Iedere groep bewoners heeft zijn eigen, veilige mogelijkheid om buiten te zitten. Om voor het kleinschalig wonen in aanmerking te komen, heeft u zorgprofiel 5 met intensieve begeleiding en intensieve verzorging nodig.

De Ridderhof heeft een winkeltje, kapsalon en een bibliotheek.


Zorg en diensten voor bewoners

In dit document staat beschreven welke zorg en diensten bewoners krijgen vanuit het verzekerde pakket van de Wet langdurige zorg (Wlz). Voor sommige zorg en diensten betaalt de cliënt een bijdrage. Er zijn ook zaken die voor rekening van de cliënt komen, of vallen onder de zorgverzekering van de cliënt. Deze tekst is gebaseerd op de Nederlandse wet- en regelgeving en met grote zorgvuldigheid samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend.

Bekijk document Zorg en diensten voor bewoners

Reanimatiebeleid

Het is van belang dat van iedere cliënt duidelijk is of hij of zij wel of niet gereanimeerd wil worden. Wel of niet reanimeren komt daarom meestal aan de orde in één van de eerste gesprekken waarin met de cliënt de start van de zorgverlening wordt besproken.

Lees meer over het reanimatiebeleid

Cliëntenraad: meepraten, meedenken en adviseren

QuaRijn hecht veel waarde aan cliëntmedezeggenschap. De visie op medezeggenschap van cliënten is bij QuaRijn gebaseerd op de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ, 2018). Lees meer.

Vrijwilliger worden

Bij QuaRijn zijn ongeveer 600 vrijwilligers actief en daar zijn we heel blij mee. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die bij willen dragen aan het leef- en woonplezier van ouderen. Lees verder.

Complimenten en klachten

Als u niet tevreden bent of juist een compliment wilt geven, dan horen we dat graag. Op basis van uw bevindingen kunnen wij proberen om de kwaliteit van onze zorg- en dienstverlening te verbeteren. Lees verder.


Fotoalbum

Adres

De Postmeester 93
3958 DC Amerongen
0343-44 93 50

De receptie is bereikbaar tussen 08.30 uur en 16.00 uur.

→ routebeschrijving

Zorgconsulent De Ridderhof
Andrea Nicolaï

Zo kunt u de zorgconsulent bereiken

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
085 488 99 00