Skip to main content

Zoekbalk J4

Woonzorgcentrum Beatrix, Doorn

Woonzorgcentrum Beatrix is al decennia lang een begrip in Doorn. In heel Beatrix bieden wij gezelligheid, veiligheid en nabijheid op verschillende manieren. Zo is de Ludenzaal, een ontmoetingsplek voor al onze bewoners en medewerkers zijn er ook van harte welkom. Ook bieden wij bijna dagelijks diverse activiteiten aan. Zoals bijvoorbeeld bingo, een kerkdienst, bloemschikken en sport- en spel activiteiten. Naast de gezellige en mooie ontmoetingsplek heeft Beatrix ook een winkeltje en een kapsalon. Ook is er een ontmoetingscentrum. Voor het wonen met zorg voor mensen met dementie heeft u een zorgzwaartepakket ZZP 5 of ZZP 7 nodig.

Gewoon wonen en leven met informele zorg

De mens staat centraal bij QuaRijn. Als ouderen met een complexere zorgvraag een plek krijgen in een van onze locaties, bieden we hen een leven met focus op geluksmomenten. Bewoners bepalen zelf hoe ze willen leven en wij helpen daarbij. We kennen de bewoners en hun levensgeschiedenis. Niet de behandeling, maar het wonen staat centraal. Cliënten helpen mee met klusjes in het huishouden, zoals eten koken en schoonmaken. Het netwerk van de bewoner is belangrijk. Daarvoor vragen we van naasten een actieve bijdrage. Er zijn tal van mogelijkheden waarop zij van waarde kunnen zijn. Samen maken we namelijk een dag van waarde. Op de locaties wonen de bewoners in vrijheid én met voldoende veiligheid. Vrijwilligers zijn meer dan welkom en helpen in de dagelijkse activiteiten.

U kunt bij ons komen wonen als u door lichamelijke beperkingen niet meer thuis kunt blijven wonen. Indien dit van tijdelijke aard is bieden we ook logeren met zorg aan, waarbij u voor een korte periode bij ons komt wonen.

360° locatie video


Faciliteiten

Beatrix heeft een kapsalon, winkeltje en een grote ontmoetingsplek.

Zorg en diensten voor bewoners

Beatrix biedt de volgende vormen van zorg:

- dementiezorg
- appartementen wonen met zorg
- zorg met verblijf voor mensen met lichamelijke aandoeningen  

In onderstaand document staat beschreven welke zorg en diensten bewoners krijgen vanuit het verzekerde pakket van de Wet langdurige zorg (Wlz). Voor sommige zorg en diensten betaalt de cliënt een bijdrage. Er zijn ook zaken die voor rekening van de cliënt komen, of vallen onder de zorgverzekering van de cliënt. Deze tekst is gebaseerd op de Nederlandse wet- en regelgeving en met grote zorgvuldigheid samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend.

Bekijk document Zorg en diensten voor bewoners

Reanimatiebeleid

Het is van belang dat van iedere bewoner duidelijk is of hij of zij wel of niet gereanimeerd wil worden. Wel of niet reanimeren komt daarom meestal aan de orde in één van de eerste gesprekken waarin met de cliënt de start van de zorgverlening wordt besproken.

Lees meer over het reanimatiebeleid

Cliëntenraad: meepraten, meedenken en adviseren

QuaRijn hecht veel waarde aan cliëntmedezeggenschap. De visie op medezeggenschap van cliënten is bij QuaRijn gebaseerd op de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ, 2018). Lees meer.

Vrijwilliger worden

Bij QuaRijn zijn ongeveer 600 vrijwilligers actief en daar zijn we heel blij mee. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die bij willen dragen aan het leef- en woonplezier van ouderen. Lees verder.

Complimenten en klachten

Als u niet tevreden bent of juist een compliment wilt geven, dan horen we dat graag. Op basis van uw bevindingen kunnen wij proberen om de kwaliteit van onze zorg- en dienstverlening te verbeteren. Lees verder.

Rechten van cliënten

Alle bewoners hebben recht op de noodzakelijke verzorging, verpleging en behandeling. Daarbij staat in QuaRijn het hiervoor besproken leefplan centraal.

Verder is in ons land een aantal algemene rechten voor verpleeghuisbewoners wettelijk vastgelegd. De Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) regelt voor mensen die zorg nodig hebben onder meer het recht op informatie, inzage in het leefplan, zelfbeschikking, klachtbehandeling en vertegenwoordiging wanneer iemand niet meer in staat is zijn wil kenbaar te maken.

Iedere cliënt en zijn of haar vertegenwoordiger die te maken heeft met de Wet zorg en dwang, heeft recht op bijstand door een onafhankelijke cliëntenvertrouwenspersoon. Voor u is dit een cliëntenvertrouwenspersoon van Zorgstem.

Heeft u een vraag of klacht over de onvrijwillige zorg en wilt u er met een onafhankelijke partij over praten?

Neem dan contact op met cliëntenvertrouwenspersoon Wzd:

Margoot van Woensel
06 40 87 80 60
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Meer informatie over vertegenwoordiging vindt u op zorgstem.nl.


Fotoalbum

Adres

Jacob v Ruijsdaellaan 17
3941 ZE Doorn
0343-475 420

routebeschrijving

Zorgconsulent 
Joyce Jager

Contactgegevens 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
085 488 99 00

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlQuaRijn, Beatrix is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering