Skip to main content

Zoekbalk J4

Ewoud & Elisabeth Gasthuis

Wijk bij Duurstede

Vlakbij het historische centrum van Wijk bij Duurstede staat het onlangs vernieuwde Ewoud en Elisabeth Gasthuis. Een levendig huis door de verschillende activiteiten die er plaatsvinden. Op het moderne en gezellige binnenplein, Plein 1400 of op het beschutte terras kunt u gezellig met elkaar bijpraten. U kunt kiezen uit het dagmenu of iets kleins uit het grand café/restaurant. Of u nu in het gasthuis woont, in de buurt of van ver komt: iedereen is van harte welkom.

In het kort

In de gebouwen die dichtbij of wat verder af staan van Plein 1400, zijn diverse mogelijkheden om te wonen met zorg. Bijvoorbeeld in een aanleunwoning. Hier kunt u gebruik maken van diverse diensten van QuaRijn zoals alarmering, thuiszorg, dagbehandeling of het ontmoetingscentrum. Bij onze medewerkers van het QuaRijn Kennis en BehandelCentrum kunt u terecht voor diverse vormen van eerstelijnszorg.

De aanleunwoningen in 'Engkstede' en 'Gansstede' hebben een overdekte gang naar het gasthuis, 'Dorestede' een buitenom. Verder heeft het Ewoud en Elisabeth Gasthuis, logeerzorg en kleinschalige woningen voor mensen met dementie of lichamelijke aandoeningen met bijbehorende zorg en ondersteuning. Er is een grand café/restaurant met buitenterras, wasserette, kapsalon, winkeltje en een bibliotheek.

Stichting Vrienden van het E&E

De Stichting Vrienden van het Ewoud en Elisabeth Gasthuis zet zich in voor de aanschaf van extra voorzieningen voor alle bewoners. Voorbeelden van gerealiseerde wensen zijn de aanschaf van terrasmeubilair, spellenpakketten, een volière, een buitenkeuken en een jaarlijkse subsidie voor het 'Doe-een-wens-project’. De stichting kan alleen geld beschikbaar stellen dankzij de onmisbare steun van donateurs, particulieren en/of bedrijven en organisaties. De stichting heeft de ANBI-status, zodat giften fiscaal aftrekbaar zijn.

→ Lees hier meer over De Stichting Vrienden E&E

Zorg en diensten voor bewoners

In dit document staat beschreven welke zorg en diensten bewoners van het verpleeghuis en het verzorgingshuis krijgen vanuit het verzekerde pakket van de Wet langdurige zorg (Wlz). Voor sommige zorg en diensten betaalt de cliënt een bijdrage. Er zijn ook zaken die voor rekening van de cliënt komen, of vallen onder de zorgverzekering van de cliënt. Deze tekst is gebaseerd op de Nederlandse wet- en regelgeving en met grote zorgvuldigheid samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend.

Bekijk document Zorg en diensten voor bewoners

Reanimatiebeleid

Het is van belang dat van iedere cliënt duidelijk is of hij of zij wel of niet gereanimeerd wil worden. Wel of niet reanimeren komt daarom meestal aan de orde in één van de eerste gesprekken waarin met de cliënt de start van de zorgverlening wordt besproken.

Lees meer over het reanimatiebeleid

Cliëntenraad: meepraten, meedenken en adviseren

Wilt u in contact komen met cliëntenraad van het E&E, dan kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

QuaRijn hecht veel waarde aan cliëntmedezeggenschap. De visie op medezeggenschap van cliënten is bij QuaRijn gebaseerd op de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ, 2018). Lees meer.

Vrijwilliger worden

Bij QuaRijn zijn ongeveer 600 vrijwilligers actief en daar zijn we heel blij mee. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die bij willen dragen aan het leef- en woonplezier van ouderen. Lees verder.

Complimenten en klachten

Als u niet tevreden bent of juist een compliment wilt geven, dan horen we dat graag. Op basis van uw bevindingen kunnen wij proberen om de kwaliteit van onze zorg- en dienstverlening te verbeteren. Lees verder.


Fotoalbum

Adres

Gansfortstraat 4
3961 CR Wijk bij Duurstede
0343 459 460

routebeschrijving

Zorgconsulent E&E
Cynthia Verheul

Zo kunt u de zorgconsulent bereiken

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
085 488 99 00