Skip to main content

Zoekbalk J4

Wijkverpleging / Thuiszorg

Ondersteuning bij verzorging, verpleging of begeleiding in uw eigen huis.  De wijkverpleegkundige bekijkt graag samen met u wat passend is. Zo lang mogelijk thuis en zelfstandig blijven wonen, dat is een veel gehoorde en begrijpelijke wens. Met wijkverpleging van QuaRijn is dit goed mogelijk.

Wijkverpleging is er voor u

Iedereen met een zorgvraag en ouder dan 18 jaar kan bij het Service Bureau QuaRijn navraag doen over de mogelijkheden voor persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding binnen de wijkverpleging. Het wijkteam kan u zo nodig ondersteunen bij de dagelijkse verzorging. Zoals wassen, aankleden en medicatie verstrekken. De wijkverpleging helpt u om indien mogelijk zo snel mogelijk weer zelfstandig te worden. Zij werken hierbij samen met andere professionals. Mocht thuis wonen door omstandigheden echt niet meer mogelijk zijn, dan kunnen zij ondersteunen in de overgang naar andere woonvormen.

Vertrouwd en dichtbij

Onze wijkteams bestaan uit kleine teams van wijkverpleegkundigen, verpleegkundigen, verzorgenden en helpenden. Samen met u, uw mantelzorger(s) en uw netwerk zorgt de wijkverpleging ervoor dat u zo goed mogelijk wordt ondersteund in het dagelijkse leven. Het wijkteam bespreekt met u wat u nodig hebt om indien mogelijk zo snel mogelijk weer zelfstandig te kunnen worden. Het is belangrijk om te bespreken wat u zelf kan, zodat u zo lang mogelijk zelfstandig blijft en de regie houdt over uw eigen leven. Wij volgen de opdracht vanuit de overheid om de methode van reablement toe te passen.  

De wijkverpleging werkt ook samen met andere professionals uit de buurt, zoals de huisarts, apotheek, fysio- en ergotherapeuten en welzijnsorganisaties.

Zorgtechnologie

Is het aanreiken van medicatie noodzakelijk? Dan maken wij indien mogelijk gebruik van medicijndispenser: de Medido. Deze medicijndispenser geeft een melding via licht- en geluidssignalen zodra de medicatie klaarligt in de dispenser. Zo weet u precies wanneer u de medicatie in moet nemen en houdt u toch zelf de regie.

Communicatiemiddel Compaan

Onze wijkverpleging maakt bij onze cliënten in de wijk gebruik van Compaan. Dit is een laagdrempelig communicatiemiddel, waarmee de cliënt kan beeldbellen met zorgverleners, familie etc. Zo kunnen cliënten langer zelfstandig blijven wonen. Met behulp van beeldbellen ondersteunen de wijkteams onze cliënt met bijvoorbeeld dagstructuur, herinnering aan de warme maaltijd, toezicht op inname van medicatie, agendabeheer en wondzorg. Vraag de wijkverpleging voor meer informatie over Compaan.

Casemanager dementie

Heeft u last van geheugenklachten, gedragsveranderingen of het houden van overzicht? Dit zouden de eerste verschijnselen van dementie kunnen zijn.

Dan is het fijn om te weten dat de casemanager dementie van QuaRijn er is om u te ondersteunen. Samen met u zoekt de casemanager naar oplossingen die in een bepaalde fase het beste aansluiten bij uw situatie. Ze begeleidt, zorgt voor de juiste informatie, denkt mee, biedt een luisterend oor en legt desgewenst contact met zorgorganisaties op het terrein van dagactiviteiten, wijkverpleging of huishoudelijke hulp.

Meer informatie over casemanager dementie.

Laatste levensfase

Het wijkteam biedt ook zorg aan cliënten in de laatste levensfase. Deze zorg ondersteunt cliënten bij een zo goed mogelijke kwaliteit van leven. In dit proces biedt QuaRijn ook ondersteuning voor mantelzorgers.

Vergoeding

De kosten van wijkverpleging worden meestal vergoed door de door zorgverzekeraar, de Wet langdurige zorg of via de WMO.

Service Bureau QuaRijn

Voor al uw vragen over onze wijkverpleging kunt u contact opnemen met het Service Bureau QuaRijn. Zij helpen u verder.

085 488 99 00  
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ma t/m vrij van 08.00 tot 17.00 uur

QuaRijn wijkverpleging in  

3981 tm 3985
3961 tm 3962
3941 tm 3947
3951 tm 3953
3971 tm 3972
3900 tm 3907
3956 tm 3959
3911 tm 3922
3927 Renswoude

Keurmerk Prezo

De wijkverpleging van QuaRijn heeft het keurmerk PREZO Care gekregen. PREZO Care is een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk en helpt zorgorganisaties en hun medewerkers om optimale zorg en ondersteuning te leveren. Website Prezo