Skip to main content

Zoekbalk J4

Ontmoetingscentrum Veenendaal

Ontmoetingscentrum Veenendaal is er voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het biedt een compleet programma aan zowel mensen met geheugenproblemen en dementie als hun mantelzorger(s). Doel is dat u en uw mantelzorger(s) leren omgaan met de gevolgen van de ziekte, zodat u op een prettige manier zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. Ontmoetingscentrum Veenendaal ligt vlakbij het gezellige winkelcentrum van Veenendaal.

Contact en gezelligheid
Ontmoetingscentrum Veenendaal is bedoeld voor mensen met dementie of lichte tot matige geheugenproblemen, bij wie de zelfredzaamheid is afgenomen en waar de wens bestaat om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen. Het ontmoetingscentrum biedt een gevarieerd programma, dat bestaat uit individuele activiteiten en activiteiten in groepsverband. Voorbeelden hiervan zijn:

• geheugenactiviteiten, op een leuk manier uw geheugen trainen en op peil houden;
• sport en bewegen;
• sociale contacten en - creativiteit.

Mantelzorgers zijn altijd welkom, maar voor een meer persoonlijk gesprek is een afspraak maken ook mogelijk. Onze medewerkers geven u praktische adviezen en begeleiding.

Hoe gaat de aanmelding? 
Eerst heeft u een indicatie nodig vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). U kunt deze zelf aanvragen of dit door uw huisarts, specialist, hulpverlener of casemanager laten doen. Wanneer u de indicatie heeft maakt u een afspraak met het ontmoetingscentrum voor een kennismakingsgesprek. Hier worden uw behoeften besproken en de mogelijkheden die het ontmoetingscentrum u en uw mantelzorger biedt.

Vervoer 
Het vervoer van en naar het ontmoetingscentrum wordt vergoed als u hiervoor een indicatie heeft. U kunt dit aangeven in uw aanvraag voor uw indicatie voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Dementheek Veenendaal 
In het ontmoetingscentrum vindt u ook een dementheek. Dit is een uitleen- en adviescentrum gericht op ondersteuning en welzijn voor iedereen die te maken heeft met geheugen-problemen en beginnende dementie.


PREZO Care keurmerk voor dag- en ontmoetingscentra van QuaRijn

Alle Ontmoetingcentra van QuaRijn hebben het keurmerk PREZO Care uitgereikt gekregen. PREZO Care is een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk en helpt zorgorganisaties en hun medewerkers om optimale zorg en ondersteuning te leveren.


Contact

Nieuweweg 34
3901 BE Veenendaal

Tel 085 - 488 65 09 
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Open: maandag, woensdag en vrijdag van 9:00 – 17:00 uur.

Iedere eerste maandagochtend van de maand (met uitzondering van de maanden juli en augustus) is er een informatiebijeenkomst voor mantelzorgers en zorgmedewerkers.

Service Bureau QuaRijn

ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur
Tel: 085 – 4 88 99 00
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

WMO-loket Veenendaal
Tel: 0318 – 538 519

WMO-loket Rhenen
Tel 0317 681681

Flyer

→ Bekijk hier de welkoms flyer van Ontmoetingscentrum Veenendaal

→ Bekijk hier de algemene flyer van QuaRijn Ontmoetingscentra