Wonen met het syndroom van Korsakov

Heeft u het syndroom van Korsakov en kunt u niet meer zelfstandig wonen? QuaRijn biedt 24 uur per dag intensieve ondersteuning, begeleiding en behandeling op een prachtige nieuwe locatie van Het Zonnehuis.

Iedere bewoner heeft een eigen studio met badkamer. U mag uw studio naar eigen smaak inrichten. Er zijn vier huiskamers voor in totaal 40 bewoners. De huiskamers zijn sfeervol ingericht en grenzen aan een mooie tuin waar ook een kas staat. Er is vlakbij een moestuin waar de bewoners in kunnen werken.

Behandeling en begeleiding

Als u op de Korsakovafdeling verblijft, krijgt u intensieve begeleiding bij dagelijkse activiteiten. QuaRijn biedt haar bewoners een gestructureerde, veilige en huiselijke omgeving. Wij vinden het belangrijk om te weten hoe het gaat met onze bewoners. Daarom zijn er veel individuele gesprekken.

Behandelaren

Naast verpleegkundigen, verzorgenden, sociaal pedagogisch werkers en medewerkers maatschappelijke zorg, bestaat ons team ook uit activiteitenbegeleiders en een beweegagoog. Daarnaast is een deskundig behandelteam betrokken, waaronder een specialist ouderengeneeskunde, een psycholoog, een sociaal psychiatrische verpleegkundige, een fysiotherapeut en een ergotherapeut.

Dagprogramma

Op onze units is er een gestructureerd dagprogramma dat houvast biedt. Bewoners helpen bij de dagelijkse activiteiten zoals tafeldekken en koffie zetten. De afwasmachine in- en uitruimen zijn activiteiten die cliënten krijgen toegewezen. In de huiskamer kunt u ook koken, kaarten, televisie kijken of de planten verzorgen.

Activiteitenprogramma

Naast de dagelijkse activiteiten worden er ook extra activiteiten georganiseerd.

Zoals:
• tekenen en schilderen
• spel en beweging
• muziekactiviteiten
• houtbewerken
• werken in de moestuin
• zwemmen

Vergoeding

De kosten worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Bewoners betalen wel een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. De bijdrage wordt berekend en geïnd door het Centraal Administratiekantoor (CAK). 


Nieuws: interview Expertise Centrum Korsakov

Het Zonnehuis wordt Regionaal Expertise Centrum Korsakov

Langdurig alcoholgebruik in combinatie met slechte voeding en zelfverwaarlozing zijn de belangrijkste veroorzakers van het syndroom van Korsakov. Door een groot tekort aan vitamine B1 raken delen van de hersenen ernstig beschadigd met alle gevolgen van dien. Deze mensen kunnen niet meer zelfstandig wonen en hebben structuur en zorg nodig.

→ Lees hier het hele bericht 'Het Zonnehuis wordt Regionaal Expertise Centrum Korsakov'


Adres

Zonnehuis 3
3941 RB DOORN
T 085 488 7250

routebeschrijving
navigatietip


Zorgconsulent Het Zonnehuis

Margreet Wijman

085-4889900
06 82 63 47 89
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Volg ons op social media